Administrație

Tei plantat la Aiud, de Ziua Mondială a Sănătății. Și un mesaj lăsat generațiilor viitoare

Primarul și viceprimarul municipiului Aiud, Oana Badea și Lorincz Helga, au plantat miercuri, de Ziua Mondială a Sănătății, un tei în curtea Spitalului Municipal, la rădăcinile căruia au pus o sticlă cu un mesaj către generațiile viitoare, ce include mulțumiri adresate tuturor cadrelor medicale implicate în lupta împotriva CoViD-19.

„Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, am plantat un tei în curtea Spitalului Municipal Aiud, iar la rădăcinile acestuia am lăsat spre păstrare un mesaj de mulțumire, cu gândul că toți cei ce ne urmează trebuie să-și amintească și să prețuiască strădania cadrelor medicale din această perioadă plină de necunoscut și încercări”, au transmis, miercuri, pe pagina oficială de Facebook, cei de la Primăria municipiului Aiud.

Oana Badea și Lorincz Helga au pus la rădăcina teiului plantat o sticlă, în interiorul căruia au introdus o foaie cu un mesaj pentru generațiile viitoare.

„Acest mesaj are menirea de a vă aminti de eforturile susținute și devotamentul cadrelor medicale în lupta cu pandemia care a lovit lumea în 2020. (…). Primul caz de Coronavirus a apărut la Aiud în data de 6 aprilie 2020. Până la finalul anului, sute de aiudeni au trecut prin boală. Părinți, prieteni sau vecini chiar au fost doborâți de aceasta. (…). Primele vaccinuri au sosit la Aiud în ianuarie 2021. Astăzi, 7 aprilie 2021, de Ziua Mondială a Sănătății, câteva mii de aiudeni au fost deja imunizați împotriva SARS-CoV-2. Ca simbol al speranței pentru vremurile mai bune, am plantat un tei în curtea Spitalului Municipal Aiud, iar la rădăcinile acestuia am lăsat spre păstrare acest mesaj de mulțumire, cu gândul reamintirii generațiilor viitoare de strădania cadrelor medicale”, se arată în documentul semnat de cele două reprezentante ale conducerii Primăriei.

Tot de Ziua Mondială a Sănătății, angajați ai Jandarmeriei Alba s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Județean Alba și au donat sânge.

„De-a lungul anilor, Jandarmeria Alba s-a implicat în multe proiecte umanitare care, printre altele, au vizat inclusiv donarea de sânge. Mulți dintre angajați donează sânge periodic și, mai mult, au sprijinit de fiecare dată Centrul de Transfuzii Județean Alba atunci când acesta s-a confruntat cu un deficit la unele grupe rare de sânge”, se menționează într-un comunicat transmis, miercuri, Agerpres.

Și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba au transmis, pe pagina de Facebook, că sunt alături de cadrele medicale din prima linie, în fața cărora își dau jos „pălăria”.

„A trecut mai bine de un an de pandemie, timp în care mii de medici și asistenți au fost alături neîncetat de cei care au avut nevoie de ei”, au arătat reprezentanții ISU Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.