Administrație

Valea Arieșului. Comuna Sălciua intră joi în carantină

Comuna Sălciua, de pe Valea Arieșului, va intra în carantină de joi dimineața, după ce în localitate au fost înregistrate în ultimele 14 zile 19 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit unei hotărâri adoptate miercuri seara de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba, în comuna Sălciua se înregistrează o rată de incidență de 13,25 la 1.000 de locuitori, riscul epidemiologic fiind „de o gravitate crescută”.

Direcția de Sănătate Publică Alba a întocmit o analiză de risc, fiind emis de către Institutul Național de Sănătate Publică Avizul de carantină zonală.

„Propunem instituirea măsurii de carantinare zonală pe o perioadă de 14 zile a comunei Sălciua, județul Alba, începând cu data de 08.04.2021 ora 06,00, sens în care se solicită Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență”, se arată în hotărârea CJSU.

DSP Alba va evalua și prioritiza oportunitatea de testare a persoanelor și va transmite solicitările de sprijin cu materiale sanitare și personal de specialitate către Institutul Național de Sănătate Publică / Ministerul Sănătății, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Unirea” Alba va asigura transmiterea mesajelor de avertizare prin sistemul Ro-Alert către populația din zona carantinată, cu măsurile ce trebuie respectate pe timpul instituirii carantinei zonale.

Sălciua, o comună care numără 1.434 de locuitori, are a doua cea mai mare rată de infectare din Alba, după Rimetea, care înregistrează o incidență de 15,02 și pentru care a fost prelungită miercuri cu încă șapte zile măsura carantinei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.