Administrație

În premieră în Alba Iulia, trotinete electrice disponibile printr-o aplicație de ride-sharing

Peste două sute de trotinete electrice vor fi amplasate în premieră în Alba Iulia printr-o companie de ride-sharing, după ce Primăria a încheiat un acord cu „Lime” în acest scop, a anunțat edilul municipiului, Gabriel Pleșa, în „Vinerea Verde”.

„Mă bucur foarte mult că am ajuns la un acord cu compania ‘Lime’ în ceea ce privește amplasarea în Alba Iulia a peste două sute de trotinete electrice. Vor exista 60 de puncte de ridicare a acestora. Contractul cu compania ‘Lime’ nu implică niciun fel de cheltuială pentru municipalitate”, a declarat, într-o conferință de presă, primarul Gabriel Pleșa.

Edilul a subliniat că Primăria Alba Iulia își propune să încurajeze astfel de variante alternative ecologice la transportul clasic.

„Ne dorim să dezvoltăm rețeaua de piste de biciclete, astfel încât această alternativă, mersul pe biciclete și trotinete, să nu fie doar o activitate de agrement, ci chiar să fie o modalitate de transport”, a afirmat Gabriel Pleșa.

La rândul său, reprezentantul companiei de ride-sharing, Alexandru Coman, a declarat că Alba Iulia este unul din primele orașe în care “Lime” a semnat un acord de cooperare pro-micromobilitate, cu reguli de parcare flexibile, cu amenzi pentru cei care nu parchează corespunzător și obligativitatea asigurării tuturor curselor.

El a explicat modalitatea în care trotinetele electrice vor putea fi utilizate, precizând că, pentru început, va exista un discount.

„În primele trei luni, vom avea un preț de deblocare de 2 lei, în loc de 3 lei, și 60 de bani pe minut. De săptămâna viitoare, vom avea un abonament în valoare de 9 lei, care va permite tuturor celor care îl cumpără să beneficieze de deblocări gratuite pentru o lună de zile”, a precizat Alexandru Coman.

Trotinetele vor fi amplasate în puncte strategice, zona operațională acoperind 80% din suprafața municipiului. Viteza maximă este de 25 de kilometri la oră, iar autonomia ajunge la 20 de kilometri.

Printre cei care au folosit vineri o astfel de trotinetă electrică s-a aflat și deputatul USR-PLUS Beniamin Todosiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.