Politică

Radu Tuhuț a depus un amendament pentru reducerea prețului la achiziția lemnului de foc în Apuseni

Deputatul social-democrat de Alba Radu Tuhuț, fost primar al comunei Ciuruleasa, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că a propus în Parlament ca cei care domiciliază în zone montane defavorizate să beneficieze de o reducere de 50% pentru un volum de 15 metri cubi de lemn de foc achiziționat pentru încălzirea locuinței în sezonul rece.

„Săptămâna viitoare, pe ordinea de zi la ședința Comisiei de Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului este un proiect de lege ce aduce completări și modificări la Ordonanța Guvernului nr. 27/1996, care prevede facilități persoanelor care locuiesc și lucrează în Munții Apuseni și Rezervația Biosferei ‘Delta Dunării’, precum și în zonele montane defavorizate. Ca membru al acestei Comisii, am depus un amendament pentru locuitorii din aceste zone ale României, respectiv subvenționarea cu 50% a materialului lemnos pentru încălzirea locuințelor în sezonul rece, în cantitate de 15 metri cubi pe an pentru fiecare locuință”, a declarat social-democratul Radu Tuhuț.

Deputatul a menționat că face această propunere știut fiind faptul că locuitorii din Apuseni se confruntă cu o lipsă a locurilor de muncă și că pensia medie a celor care trăiesc aici este mică.

Radu Tuhuț a apreciat că cei 15 metri cubi ar reprezenta cantitatea medie de lemne necesară unei familii pentru încălzirea locuinței în sezonul rece.

În localitățile din Apuseni nu este introdus gazul metan. Parlamentarul a subliniat că va continua demersurile pentru introducerea gazului metan în Munții Apuseni, dar că, până atunci, este normal ca locuitorii din zonă să beneficieze de o reducere la achiziția lemnelor de foc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.