Social

Petrecere la restaurant întreruptă de poliţişti în Alba Iulia

Fotografie de arhivă

O petrecere cu zeci de persoane desfăşurată vineri seara la un local public din Alba Iulia, oraş în care rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este de 6,33, a fost întreruptă de poliţişti, participanţii primind câte un avertisment. Administratorul localului a fost sancţionat cu 3.000 de lei.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă Agerpres, vineri, în jurul orei 22,00, echipele de control au intervenit la un local public din municipiu, unde era organizat un eveniment privat, la care participau 35 de persoane.

„Administratorul localului a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar toţi cei 35 de participanţi la petrecere au fost sancţionaţi cu avertisment. Petrecerea a fost întreruptă”, se arată în comunicat.

În Alba Iulia, în ultimele două săptămâni au fost depistate aproape 500 de cazuri de CoViD-19, rata de infectare fiind de 6,33.

Potrivit IPJ, la nivelul judeţului Alba, echipele de control au depistat şi sancţionat 100 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală şi 10 care nu au respectat restricţiile de deplasare.

„Scopul acţiunilor desfăşurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toţi cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu CoViD-19”, transmite IPJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.