Administrație

Autoturismele parcate neregulamentar pot fi un real pericol, avertizează viceprimarul Popescu

Viceprimarul Emil Antoniu Popescu, inspectând o lucrare de modernizare (fotografie de arhivă)

Autoturismele parcate neregulamentar pot fi un real pericol, avertizează, într-o postare pe contul său de Facebook, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Emil Antoniu Popescu.

„Constat cu indignare că mulți dintre semenii noștri consideră regulile și regulamentele drept niște jaloane, niște mici obstacole pe care le pot fenta cu ușurință. Iar asta se întâmplă din ce în ce mai des în ce privește parcările publice, mulți alegând să ‘trișeze’ sistemul”, scrie viceprimarul.

În continuare, edilul explică sursa observației sale: „Ieri seară, pe strada Vasile Goldiș, a avut loc un incendiu, unul fără urmări grave, din fericire. Din păcate însă, chiar dacă echipajele de pompieri au ajuns la locul incendiului într-un timp extrem de scurt, accesul autospecialelor a fost îngreunat și blocat de câteva autovehicule parcate neregulamentar”.

„Știu foarte bine că mulți care își lasă mașinile în locuri neamenajate gândesc că nu deranjează pe nimeni, însă există astfel de situații în care o mașină parcată neregulamentar poate limita accesul echipajelor de intervenție și prevenirea unei tragedii. În același timp știu foarte bine că sistemul de parcări publice și rezidențiale este departe de a fi perfect. Ne străduim, împreună cu colegii din administrație, să găsim cât mai multe soluții pentru a extinde numărul de parcări. Pe de altă parte, actualul sistem de parcări publice și rezidențiale este unul funcțional, chiar dacă imperfect. Există locuri de parcare iar prețurile sunt mai mult decât decente, prin comparație cu alte localități de talia municipiului nostru”, mai explică viceprimarul Popescu.

Acesta mai precizează că autoritățile nu pot accepta ca nerespectarea regulilor și regulamentelor „să devină o obișnuință”.

Nu putem face din a trișa regulile un mod de conviețuire. Și nu doar pentru că nu este corect față de ceilalți concetățeni, de bună credință, care parchează regulamentar și își achită taxele ori abonamentele de parcare, dar și pentru că astfel de situații pot duce la producerea unor tragedii ori pot îngreuna evitarea acestora”, mai spune Emil Popescu.

Viceprimarul prpmoite că, în perioada următoare, colegii din Poliția Locală vor intensifica acțiunile de verificare a modului în care sunt parcate autovehiculele pe raza municipiului, cu precădere în zonele aglomerate ori unde mașinile parcate neregulamentar restricționează accesul.

„Nu avem un scop din a da amenzi, însă nu putem accepta că unii cetățeni, din lene ori prea multă comoditate, aleg să parcheze ilegal doar pentru a fi câțiva metri mai aproape de domiciliu ori locul în care vor să ajungă. Cu atât mai mult cu cât nu putem accepta astfel de situații, precum cea de aseară, când accesul unei autospeciale a Pompierilor a fost îngreunat de unele mașini parcate ilegal”, a mai spus Emil Popescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.