Sănătate

Trei fluxuri noi de vaccinare anti-CoViD-19 vor fi deschise în județ

Trei noi fluxuri de vaccinare anti-CoViD-19 vor fi deschise, începând de marți, în județul Alba, ceea ce va permite ca, zilnic, să fie imunizate în plus încă 216 persoane, a informat, luni, Direcția de Sănătate Publică (DSP).

„Cele trei fluxuri noi se vor regăsi, câte unul, la următoarele centre de vaccinare: Alba Iulia – Sala de Sport a Universității 1 Decembrie 1918, Centrul de vaccinare Sebeș și Centrul de vaccinare Aiud. La cele trei centre imunizările se realizează cu vaccin Pfizer (denumit Comirnaty)”, se arată într-un comunicat al DSP Alba, remis Agerpres.

După deschiderea celor trei noi fluxuri, în județul Alba vor funcționa, în total, 20 de fluxuri de vaccinare organizate în cele 11 centre coordonate de către DSP în orașele Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Cugir, Câmpeni, Blaj, Teiuș, Ocna Mureș, Zlatna – pentru vaccinul Pfizer, la care se adaugă câte un centru în Alba Iulia și în Abrud, pentru vaccinul AstraZeneca.

În perioada 4 ianuarie -10 aprilie, în județul Alba s-au efectuat 70.179 de imunizări, din care 40.947 – doza I și 29.232 – rapel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.