Social

Vicepremierul Dan Barna: „Această guvernare trebuie să treacă România prin criză”

Dan Barna (fotografie Hotnews.ro)

Vicepremierul Dan Barna a declarat că până la acest moment, în cadrul coaliției de guvernare, USR PLUS a fost partenerul care nu a generat conflicte și care nu a ieșit în spațiul public cu atacuri „doar pentru punctaj electoral viitor”, deoarece a considerat că actuala guvernare trebuie să rămână stabilă, pentru a putea depăși situația de criză.

„În această coaliție USR PLUS a intrat cu echipa A și a intrat cu responsabilitatea și maturitatea să guverneze serios și noi ne-am asumat să fim elementul de stabilitate în această coaliție, în contextul acesta foarte complicat, în care și la noi și la PNL e o perioadă… va urma un congres pe finalul anului și sunt diverse, să spunem, tectonice în desfășurare. Până la acest moment, USR PLUS în această guvernare a fost – și asta s-a observat, nu doar că spun eu, au observat și cei care urmăresc scena politică din afară și care nu sunt ‘biased’ (partinitori – n.r.) pe un subiect sau altul – suntem partenerul care nu a generat conflicte, care nu a ieșit în spațiul public cu atacuri și cu reproșuri doar pentru punctaj electoral viitor și o să continuăm să facem asta și o să continuăm să fim maturii din încăpere, pentru că nu avem altă opțiune. Această guvernare trebuie să rămână stabilă și să treacă România prin criză. După ce trecem de criză putem face politică din plin și se va întâmpla lucrul acesta fără nicio îndoială”, a afirmat Barna marți la TVR 1.

El a menționat că în acest moment nu se pune problema unei remanieri și a estimat că la jumătatea anului va avea loc o evaluare a activității Cabinetului.

„Din toată colaborarea foarte bună pe care am avut-o până acum cu premierul Cîțu, el are înțelepciunea necesară să se asigure că deciziile pe care le ia în baza mandatului de premier și în baza normelor constituționale sunt decizii care să asigure stabilitatea acestui guvern, acestei coaliții, pentru că miza pentru noi – în primul rând pentru premier, dar în la fel de prim rând pentru noi, ceilalți, din guvern – este ca acest guvern să ducă România dincolo de criză și acest obiectiv îl vom atinge. (…) La momentul acesta nu se pune problema vreunei remanieri, pentru că este un guvern la începutul activității sale, este un guvern în primele luni de activitate. Nu poți să faci evaluare la câteva săptămâni după ce ai început efectiv să lucrezi. Probabil la jumătatea anului va fi firesc să avem o evaluare. Vom vedea dacă vor fi necesare sau nu măsuri suplimentare”, a precizat Dan Barna.

Vicepremierul a arătat că există o serie de aspecte incluse în programul de guvernare, precum activitatea forțelor de ordine sau reformele din zona socială, în cazul cărora rezultatele sunt „incipiente”, dar a subliniat că aceste lucruri trebuie discutate în cadrul coaliției de guvernare, nu în presă.

„Evident că sunt zone în care ne așteptam să se întâmple niște lucruri și nu s-au întâmplat, că vorbim de offshore, că vorbim de activitatea forțelor de ordine, că vorbim de reformele pe zona socială… Adică sunt tematici și teme care sunt în programul de guvernare, pe care ni le-am asumat împreună și asupra cărora rezultatele sunt încă incipiente. Dar toate acestea, din punctul nostru de vedere, trebuie discutate, clarificate, decise în cadrul coaliției, și nu la televizor. (…) Plăcerea aceasta vinovată sau nevinovată pentru media este un element care nu ajută”, a spus el. ente. Dar toate acestea, din punctul nostru de vedere, trebuie discutate, clarificate, decise în cadrul coaliției, și nu la televizor. (…) Plăcerea aceasta vinovată sau nevinovată pentru media este un element care nu ajută”, a spus el.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.