Social

Sute de percheziții la domiciliile unor suspecți de spălare de bani

Fotografie de arhivă

Polițiștii desfășoară peste 200 de percheziții la domiciliu, în mai multe județe, printre care și în Alba.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș efectuează 218 percheziții la domiciliu, în 28 de județe, printre care și în Cluj, pentru evaziune fiscală, spălare a banilor, complicitate la spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că o societate comercială din București, având ca obiect principal de activitate „activități de luptă împotriva incendiilor și de prevenire a acestora”, începând din 2019, ar fi avut acces la numeroase contracte cu instituții publice și private de interes național, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

În baza contractelor, ar fi avut obligația să presteze servicii de mentenanță (verificare, încărcare, reparare) a echipamentelor de protecție (extinctoare, hidranți). Aceste servicii s-ar fi realizat fără verificarea efectivă a bunei funcționări, astfel s-ar fi înlocuit sigilii, etichete de conformitate și de valabilitate.

„Gravitatea este dată de amploarea actelor materiale care vizau inclusiv spitale, școli, unități militare, penitenciare, sedii ale unor instituții publice, stații de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice și nucleare, combinat chimic etc”, arată sursa citată.

Acțiunea se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și are loc în București, Mureș, Arad, Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Galați, Giurgiu, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Suceava, Timiș, Teleorman și Vâlcea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.