Sănătate

Centre de vaccinare AstraZeneca vor fi reconvertite în centre Pfizer pentru a crește capacitatea de imunizare

Premierul Florin Cîțu a anunțat, vineri, la Cluj, că în perioada următoare va crește capacitatea de vaccinare anti-CoViD-19 prin transformarea unor centre AstraZeneca în Pfizer și prin amenajarea unor centre la operatorii economici.

„Aș vrea să vă anunț că începem să avem exact dozele pe care le tot anunțam, numărul de doze, acum trebuie să vină lumea să se înregistreze, să se vaccineze. Avem câteva modificări care vor apărea în zilele următoare (…). Vom crește fluxul zilnic de la 72 la 96, ceea ce înseamnă creșterea vitezei de vaccinare. Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer, pentru a permite mai multor cetățeni să se vaccineze. Şi vom permite companiilor, operatorilor economici, să aibă centre de vaccinare, unde vom furniza vaccin în funcție de zonă”, a spus premierul.

El a adăugat că în perioada imediat următoare capacitatea de vaccinare va ajunge la 120.000 de doze zilnic.

„Am ajuns acum la o capacitate de 115.000 de doze pe zi, vom ajunge la 120.000 de doze pe zi. Avem dozele, ne-am ocupat să avem vaccin, avem centre de vaccinare, acum, românii, dacă vor – și trebuie să revenim la normal – trebuie să se înscrie și să se vaccineze. Este singura soluție în acest moment de a ieși din pandemie. Vrem în această vară să ne bucurăm de concediu, vrem să revenim la viața normală, trebuie să ne vaccinăm”, a mai spus Florin Cîțu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.