Sănătate

Cum va trebui să ne vaccinăm împotriva noului coronavirus de acum înainte

Persoanele care au primit vaccinul Pfizer vor avea probabil „nevoie” de a treia doză în termen de un an, apoi fără îndoială o injecție în fiecare an, a spus CEO Pfizer, Albert Bourla, notează AFP și Agerpres.

„O ipoteză plauzibilă este că probabil va fi necesară a treia doză, între șase și doisprezece luni, iar începând de acolo va exista o vaccinare din nou în fiecare an, dar toate acestea trebuie confirmate”, a indicat Albert Bourla în declarații făcute publice joi de canalul de CNBC. „Și, pe de altă parte, noile tulpini vor juca un rol cheie”, a adăugat el.

„Este extrem de important să reducem la maxim numărul persoanelor vulnerabile la virus”, a adăugat Albert Bourla.

Mai devreme, directorul celulei anti-CoViD-19 din cadrul administrației Biden afirmase, de asemenea, că americanii vor trebui să se aștepte să primească un rapel al vaccinului pentru a-i proteja împotriva noilor tulpini ale coronavirusului în circulație.

„Nu știm totul în această etapă”, a recunoscut doctorul David Kessler, în timpul unei audieri în fața parlamentarilor americani.

„Studiem durata răspunsului anticorpilor”, a spus el. „Pare puternic, dar coboară puțin, iar noile tulpini sunt o provocare”.

„Din motive logistice, și numai din motive logistice, cred că ar trebui să considerăm că poate exista un rapel”, a făcut cunoscut David Kessler.

Alianța Pfizer/BioNTech anunțase deja în februarie că studiază într-un studiu clinic efectele unei a treia doze de vaccin împotriva noilor tulpini.

Administrat în două doze, acest vaccin folosește la fel produsul companiei Moderna tehnologia inovatoare a ARN mesager, care nu a mai fost folosită până în prezent în viața reală.

În acest stadiu, aceste două vaccinuri sunt cele mai performante, cu o eficacitate de 95% pentru cel de la Pfizer/BioNTech și 94,1% pentru Moderna împotriva CoViD-19, potrivit studiilor clinice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.