Sănătate

Tânăr din Arieșeni, decedat în urma unui stop cardiorespirator. Elicopterul SMURD nu a putut ateriza

Fotografie de arhivă

Un tânăr în vârstă de 17 ani din localitatea Arieșeni a decedat, vineri, după ce a suferit un stop cardio-respirator, iar elicopterul SMURD de la Arad trimis în ajutor nu a putut ateriza în zonă, din cauza condiţiilor meteorologice.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a informat că un echipaj SMURD aparţinând Staţiei de Pompieri Câmpeni a intervenit la dispensarul medical din Arieșeni pentru acordarea de prim ajutor tânărului în vârstă de 17 ani aflat în stop-cardiorespirator, însă a fost solicitat și elicopterul SMURD din Arad.

Elicopterul SMURD a aterizat însă în localitatea Băiţa, la aproximativ 15 kilometri de locul solicitării, schimbarea locului de aterizare fiind provocată de condiţiile meteo cu ceaţă densă. Echipajul SMURD al elicopterului a fost ulterior transportat la Arieșeni, a informat ISU Alba.

Cele două echipaje SMURD au efectuat manevre de resuscitare mai mult de o oră și jumătate, însă în cele din urmă a fost declarat decesul tânărului, a mai menţionat informarea ISU Alba.

De asemenea, Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) al MAI a informat că „din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din zona localităţii Arieșeni, care nu permiteau aterizarea/decolarea în condiţii de siguranţă, comandantul de echipaj a luat, conform procedurilor, decizia de a ateriza în zona localităţii Băiţa”.

„Având în vedere starea gravă a băiatului, comandantul de echipaj a solicitat ajutorul unui conducător auto pentru a transporta echipa medicală de pe elicopter, de urgenţă, la pacient”, mai precizează informarea IGAv.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.