Politică

USR și PLUS au fuzionat prin absorbție. Decizia Curții de Apel București este definitivă

Fuziunea prin absorbție dintre USR și PLUS a fost aprobată, vineri, definitiv, de către Curtea de Apel București.

„Acesta este singurul proiect politic reformist care s-a construit în ultimii ani în România la care am pus umărul, în ciuda celor care ne-au tot pus piedici la fiecare pas. Este un proiect politic de viitor care are deja în istoric patru campanii electorale duse împreună, cu rezultate bune, un proiect politic în care lucrăm ca o singură echipă de mai bine de doi ani”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres de USR PLUS.

Copreședintele Dan Barna a precizat că decizia de vineri așază alianța „în logica unui partid puternic, care a adunat împreună cele mai importante energii de schimbare și reformă din societatea românească”.

„Le mulțumesc colegilor mei din USR și PLUS care au avut tăria și înțelepciunea de a trece peste toate dificultățile inerente pentru a construi o alternativă cu adevărat credibilă pentru ceea ce înseamnă acea Românie modernă și europeană pe care o așteptăm. Îi mulțumesc lui Dacian Cioloș pentru echilibrul și perseverența de a fi parteneri în acest proiect și de a construi împreună o forță politică credibilă”, a declarat Barna, citat în comunicat.

Şi copreședintele Dacian Cioloș a evidențiat că, „de mai bine de doi ani, cele două partide, USR și PLUS, au fost în logica unei singure echipe”.

„Suntem de azi un sigur partid, unul puternic, cu cea mai mare dorință de reformare a țării, un partid cu aleși locali, naționali, europeni și cu membri în Guvern. Fuziunea este, de astăzi, definitivă, în ciuda multora care au încercat să împiedice acest moment. Îi mulțumesc lui Dan Barna pentru că am reușit să aducem proiectul politic în acest punct”, a afirmat Cioloș.

Conform deciziei Curții de Apel București, formațiunea rezultată prin fuziune va fi înregistrată în Registrul Partidelor Politice de la Tribunalul București.

Pe 30 octombrie 2020, Tribunalul București a admis cererea de fuziune între cele două partide, însă decizia a fost contestată de două persoane.

Curtea de Apel București a respins vineri cererile de intervenție și contestațiile, fiind menținută decizia Tribunalului.

„Ia act de Protocolul de fuziune prin absorbție aprobat la data 15.08.2020 în ședința comună a Congresului Partidului Uniunea Salvați România și Convenției Naționale a Partidului Libertate Unitate și Solidaritate. Încuviințează modificarea Statutului Partidului Uniunea Salvați România intervenită conform celor hotărâte în cadrul ședinței comune a Congresului Partidului Uniunea Salvați România și Convenției Naționale a Partidului Libertate Unitate și Solidaritate. Dispune înscrierea modificării statutului și a protocolului de fuziune prin absorbție în Registrul Partidelor Politice. Dispune radierea Partidului Libertate Unitate și Solidaritate”, se arăta în decizia Tribunalului, menținută de Curtea de Apel București.

Pe 15 august 2020, delegații USR și PLUS au aprobat, într-un congres desfășurat online, un protocol ce prevede fuziunea celor două partide, copreședinți fiind Dan Barna și Dacian Cioloș.

Potrivit protocolului, după fuziune, cele două formațiuni vor funcționa ca un singur partid, USR PLUS, în care conducerile vor fi reunite de la nivel central până la nivel local.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.