Politică

Vlad Voiculescu spune că există „diferențe fundamentale” între raportări și numărul real de decese

Vlad Voiculescu la conferința de presă de vineri, 16 februarie 2021 (captură video)

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a afirmat vineri că „există diferențe fundamentale” între numerele raportate și cele reale în ceea ce privește decesele din spitalele CoViD și a spus că Unifarm reprezintă „unul dintre cele mai mari jafuri ale pandemiei”.

El l-a invitat pe premierul Florin Cîțu să preia aceste probleme și să revadă raportarea deceselor din spitalele CoViD.

„Avem un ministru al Sănătății, care nu știu cat timp are, dar sunt câteva lucruri la care lucram, respectiv investigam. O să îl rog pe domnul ministru interimar, care ocupă de asemenea funcția de prim ministru, să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut cu privire la raportarea deceselor din spitalele CoViD-19. N-aș vrea să arunc cu numere, pentru că nu am reușit să documentăm acest lucru, dar investigația noastră arată că există diferențe fundamentale între numerele raportate și cele reale”, a declarat Voiculescu într-o conferință de presă susținută la Parlament.

Fostul ministru a făcut totodată un apel către premier să urmărească situația Unifarm.

„De asemenea, dacă tot avem un ministru interimar, care cunoaște istoria anului trecut, o rugăminte care e în interes public e să urmărim care este situația Unifarm. (…) E una dintre companiile în pericol de dispariție ale statului român, este unul dintre marile jafuri ale pandemiei, cel mai mare cu siguranță. Ar fi bine dacă în acest interimat aceste două lucruri ar fi clarificate, mai ales că sunt legate direct de partidul care l-a susținut și îl susține pe domnul premier”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.