Sănătate

Anul acesta, peste 2.000 de cazuri CoViD-19 s-au înregistrat în rândul medicilor

Fotografie de arhivă

Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea a transmis statisticile conform cărora peste 2.000 de medici au fost confirmați cu CoViD-19 anul acesta. Medicii erau însă vaccinați în număr foarte mic.

Aproximativ 2.481 de cazuri de CoViD-19 au fost înregistrate în rândul personalului medical, de la începutul anului până în prezent, transmit reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activității privind Vaccinare (CNCAV).

Aceștia au precizat și faptul că 81,3% dintre aceste cazuri nu erau persoane vaccinate. Datele mai arată că 11,7% dintre cazurile de CoViD înregistrate în rândul personalului medical vaccinat au fost confirmate în primele 20 de zile după prima doză de vaccin, iar 0,5% dintre cadrele medicale confirmate s-au îmbolnăvit la mai mult de 20 de zile după prima doză de vaccin.

Totodată, 1,8% dintre cazuri au fost confirmate în primele 20 de zile după a doua doză de vaccin, iar 4,6% au fost confirmate la mai mult de 20 de zile după a doua doza de vaccin.

Potrivit statisticii, până în 12 aprilie, din totalul personalului medico-social s-au vaccinat 291.812 persoane cu doza I și 261.435 cu doza II. Practic, 89,8% au primit și doza a-II-a, până la acest moment.

Campania de vaccinare anti-CoViD în România a debutat la 27 decembrie 2020, în prima etapă fiind vaccinat personalul medical.

„Evoluția infecției cu SARS-CoV-2 indică o scădere semnificativă a mediei săptămânale a cazurilor confirmate, de la aproximativ 70 de cazuri/zi, anterior debutului campaniei de vaccinare, la sub 20 de cazuri/zi (-71%). Concluzia este că aceste date certifică importanța și necesitatea vaccinării pentru prevenirea CoViD-19.”, a transmis sâmbătă CNCAV.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.