Mozaic

Proiect cultural implementat de Biblioteca Județeană Alba

Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba implementează, începând cu anul 2021, un nou proiect cultural cu caracter județean denumit 2.9 Fondul special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba.

Proiectul se va derula în perioada 2021 – 2024 în parteneriat cu localitățile și bibliotecile publice din județul Alba și are ca scop, pe de o parte sprijinirea bibliotecilor în diversificarea fondului de carte, iar pe de altă parte îndrumarea metodologică a bibliotecarilor în desfășurarea unor activități de promovare a cărții, a scriitorilor și de implementare a unor activități cultural-educative, totul în beneficiul comunităților locale.

Obiectivele principale pe termen lung, mediu și scurt sunt următoarele: constituirea, organizarea, administrarea și dezvoltarea unui fond de carte, oferit cu titlu de împrumut de către Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba către bibliotecile publice din județul Alba în scop de informare, consultare, cercetare sau petrecere a timpului liber, respectiv intensificarea relațiilor de parteneriat dintre Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, ca for metodologic, și rețeaua de biblioteci publice din județul Alba.

Implementarea proiectului deschide o importantă oportunitate pentru fiecare bibliotecă publică de a-și lărgi sfera de activități cultural-educative și de a veni în sprijinirea nevoilor de lectură din comunitatea respectivă prin creșterea și diversificarea fondului de carte.

Primul eveniment din cadrul proiectului 2.9 Fondul special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba va avea loc marți, 27 aprilie 2021, de la ora 11, la Biblioteca Comunală „Mihai Eminescu” Ighiu.

„Cărțile oferite prin proiectul 2.9 Fondul Special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba vor intra cu titlu de împrumut pe termen limitat, în patrimoniul Bibliotecii Comunale „Mihai Eminescu” din Ighiu. Acestea vor fi la dispoziția elevilor, profesorilor şi a publicului interesat din comunitate, asigurând astfel baza documentară necesară desfășurării activităților culturale și educative importante”, declară Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.