Sănătate

Vaccinul Johnson & Johnson a plecat în lume cu stângul. Agenția Europeană a Medicamentului își va da marți avizul

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că își va da marți avizul cu privire la vaccinul Johnson & Johnson contra Covid-19. Utilizarea acestuia este suspendată momentan în Statele Unite și în Europa din cauza apariției de cheaguri rare de sânge.

EMA, care are sediul la Amsterdam, a subliniat vineri într-un comunicat că va organiza pe 20 aprilie o „conferință de presă online despre concluziile privind evaluarea siguranței” acestui vaccin cu doză unică.

Autoritățile sanitare americane au recomandat marți „o pauză” în folosirea serului de la Johnson & Johnson cu scopul de a analiza apariția cazurilor grave de cheaguri de sânge la mai multe persoane în SUA.

O suspendare prelungită

Această suspendare a fost prelungită a doua zi cu cel puțin o săptămână, după ce un grup de experți a afirmat că este nevoie de mai mult timp pentru a analiza această situație.

Compania farmaceutică americană Johnson & Johnson a declarat la rândul său marți că „a luat decizia de a întârzia implementarea” vaccinului său împotriva CoViD-19 în Europa după recomandarea unei „pauze” în folosirea sa în SUA.

O persoană a murit de tromboză în SUA după ce a primit acest vaccin, a anunțat marți un responsabil al Agenției Americane a Medicamentelor (FDA).

Șase femei au dezvoltat cazuri grave de cheaguri de sânge în asociere cu niveluri scăzute de trombocite după ce a primit Johnson & Johnson, au fost înregistrate în Statele Unite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.