Social

Mormintele din Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, curățate și igienizate de soldați

Foto: albaiuliaqr.ro

Sute de morminte din Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, unde îşi dorm somnul de veci români, maghiari, austrieci, sârbi, italieni și ruși căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, au fost igienizate de soldați din Batalionul 136 Geniu „Apulum”, potrivit unui comunicat postat marți pe pagina de Facebook a Cercului Militar Alba Iulia.

„La inițiativa Cercului Militar Alba Iulia, cu aprobarea comandantului Garnizoanei Alba Iulia, domnul colonel Marcel Domșa, și cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia, în această săptămână se desfășoară ample activități de curățenie și igienizare în Cimitirul Eroilor. Cele peste 400 de morminte ale eroilor români, maghiari, austrieci, sârbi, italieni și ruși, căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial, precum și monumentele existente aici, au fost igienizate și curățate de un pluton de soldați din cadrul Batalionului 136 Geniu ‘Apulum’. În zilele următoare, prin serviciul de salubrizare al Primăriei Alba Iulia, se vor planta flori la fiecare mormânt al Eroilor”, se menționează în comunicat.

De asemenea, potrivit aceleiași surse, s-a identificat în cimitir locul unde va fi amplasat un catarg pe care va fi arborat drapelul României și care se va realiza cu sprijinul financiar al unui consilier local din Alba Iulia, Alexandru Dumitru.

„Acțiunea se înscrie atât în șirul de activități destinate aniversării Zilei Veteranilor de război, ce va fi sărbătorită în 29 aprilie, cât și pentru Ziua Eroilor, sărbătorită anul acesta pe 10 iunie, atunci când se împlinesc 75 de ani de la înființarea acestui cimitir”, se precizează în comunicatul Cercului Militar Alba Iulia.

La acțiune au fost prezenți şi reprezentanți ai Oficiului Național pentru Cultul Eroilor – Bucureşti.

„De asemenea, la reuşita acestor acțiuni contribuie şi Asociația Cultul Eroilor ‘Regina Maria’ – Filiala Alba, ANCMRR – Filiala Gemina Alba Iulia, Asociația Veteranilor de Război – Fliliala Alba şi AMVVD – Filiala Alba”, mai arată reprezentanții Cercului Militar Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.