Sănătate

Al doilea generator de curent a fost pus în funcțiune la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

La Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia a fost adus, joi, 22 aprilie, un generator suplimentar de curent, de 1000 KVA (kilovoltamper), care va asigura energia electrică necesară în caz de avarie a rețelei electrice, informează instituția.

Acesta este al doilea generator al unității medicale care va funcționa alături de cel existent, de 400 KVA, mai precizează reprezentanții instituției.

La SJU Alba Iulia se efectuează în această perioadă ample lucrări de modernizare și dezvoltare a întregului sistem de alimentare cu energie electrică, o investiție mai puțin vizibilă, dar extrem de importantă, în condițiile în care unitatea sanitară este în dezvoltare. În această perioadă se desfășoară reparații capitale la Postul Trafo – joasă tensiuni. Lucrările constau, între altele, în înlocuirea tabloului general de distribuție, instalarea unui grup electrogen (generator de curent), de 1000 kVA, pe lângă cel existent de 400 kVA și a unei baterii de compensare automată de 250 kVA.

Lucrările se desfășoară în mai multe etape. Anterior acestei etape, a fost implementat un spor de putere de la 0,6 MW (Megawatt) la 1,615 MW și au fost efectuate reparații capitale la Postul Trafo – medie tensiune. Acestea au constat, între altele, în înlocuirea celulelor de separație și înlocuirea celor două transformatoare de 400 kVA (kilovolt amper), cu trei transformatoare de ultimă generație de 800 kVA, cu respectarea soluției avizate de către SDEE Transilvania Sud. Lucrările sunt susținute integral, din punct de vedere financiar, de către Consiliul Județean Alba, în subordinea căruia se află spitalul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.