Economie

Bosch avertizează asupra efectelor deficitului de semiconductori

Fabrica Bosch de la Blaj, imagine din interior

Bosch, cel mai mare furnizor global de componente auto, a anunțat joi că se așteaptă la o creștere a profiturilor și a vânzărilor în acest an, dar a avertizat că producția de mașini este afectată de criza globală de cipuri pentru industria auto, transmite Reuters.

Bosch estimează pentru 2021 o creștere de 6% a vânzărilor și o marjă de profit de 3% în 2021, după ce a raportat un avans al vânzărilor de 17% în primul trimestru din acest an. Compania a avertizat că îndeplinirea obiectivelor depinde de impactul lipsei semiconductorilor asupra industriei.

„Nu ne așteptăm la o îmbunătățire pe termen scurt”. Prioritatea companiei o constituie rezolvarea actualei probleme și apoi va fi analizat cum poate fi evitat în viitor un astfel de deficit, se arată într-un comunicat al grupului german.

Producția la noua fabrică de semiconductori a Bosch din orașul german Dresda va demara în septembrie, cu trei luni mai devreme decât era planificat, dar problema lipsei semiconductorilor nu va fi rezolvată, a afirmat directorul general al Bosch, Volkmar Denner.

Grupul Bosch este prezent pe piața din România de 25 de ani. Pe lângă centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj și unitățile sale de producție pentru soluții de mobilitate din Cluj și din Blaj, Bosch mai operează și o unitate de producție de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum și un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timișoara. În București, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluții de mobilitate, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie.

Acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinații de factori. Producătorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de CoViD-19 de anul trecut și au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condițiile în care oamenii au fost obligați să stea în acasă, ceea ce a condus la creșterea vânzărilor de laptopuri și console de jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.