Sănătate

Comuna Rimetea va ieși din carantină după o lună

Comuna Rimetea va ieși, vineri, din carantina instituită în 26 martie, după ce rata de incidență la 14 zile a scăzut de la 18 la 2,01 la o mie de locuitori, potrivit unei hotărâri adoptate, joi, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba.

Astfel, CJSU Alba a decis încetarea măsurii de carantină zonală și stabilirea unor măsuri de limitare și prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pe raza comunei Rimetea, luând în dezbatere rata de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de CoViD-19, precum și Avizul de ridicare a măsurii de carantină zonală emis de Institutul Național de Sănătate Publică.

În următoarele două săptămâni, la nivelul comunei Rimetea, unde rata de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 este între 1,5 și 3/1.000 de locuitori, se instituie o serie de măsuri pentru diminuarea impactului riscului. Astfel, se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc) atât în spații deschise, cât și închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, terase), precum și desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

De asemenea, se interzice circulația în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, este permisă în intervalul orar 6,00-22,00, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

O comună cu zeci de pensiuni turistice, Rimetea era în urmă cu o lună unitatea administrativ-teritorială cu cea mai mare rată de infectare cu CoViD-19 din țară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.