Sănătate

Premierul Cîțu: „Vom renunța la mască, după ce se vor vaccina 10 milioane de oameni”

Florin Cîțu promite că vom putea renunța la obligativitatea purtării măștii, după ce vom atinge ținta de 10 milioane de persoane imunizate împotriva CoViD-19.

Premierul României, Florin Cîțu a anunțat că se va putea renunța la obligativitatea purtării măștii doar după ce va fi atinsă ținta de 10 milioane de oameni vaccinați anti-CoViD.

Florin Cîțu a fost întrebat într-o conferință de presă susținută astăzi, 22 aprilie dacă se va renunța la mască de la data de 1 iunie, iar el a spus că este cam devreme, având în vedere că nu s-au imunizat atât de multe persoane.

„De la 1 iunie e cam devreme. După ce ne vaccinăm putem renunța la mască. Trebuie să ne gândim la a renunța la mască după ținta de 10 milioane de persoane vaccinate, până atunci nu are sens să discutăm despre asta”, a subliniat premierul.

Ce se va întâmpla din 1 iunie?

Premierul a spus că de la 1 iunie nu vom reveni cu totul la normalitate, doar se vor relaxa anumite restricții.

„Astăzi putem să vedem cum revenim la normalitate, de aceea avem acest comitet interministerial, care să pregătească prima bornă, prima parte. 1 iunie nu înseamnă că revenim cu totul la normalitate, dar înseamnă un prim pas, un pas important. Am spus că atunci putem să facem acest lucru, dacă avem aproape 35% din populaţia care trebuie să fie vaccinată, o vaccinăm, deci depinde de noi. A fost o ședinţă în care s-a aprobat regulamentul, o ședinţă în care le-am spus colegilor mei cum cred că ar trebui să lucreze, fiecare minister va veni cu propuneri pe care le discută întâi cu sectoarele pe care le are în subordine”, a explicat Florin Cîțu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.