Educație

Ministrul Educației vrea ca elevii din clasele terminale aflate în scenariul roșu să revină la cursuri cu efective complete

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi seara, că a solicitat să fie analizată posibilitatea ca elevii din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, aflate în scenariul roșu să revină cu efective complete la cursuri după vacanța de Paște.

Întrebat într-o emisiune la postul Digi24 cum va avea loc revenirea copiilor la școală după vacanța de Paște, ministrul Educației a menționat că cel puțin după scenariile cunoscute – verde, galben, roșu.

„În verde, toții elevii cu prezență fizică, în galben și roșu, învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, grădinițele și clasele terminale. Am solicitat astăzi să fie analizată posibilitatea de eliminare a condiției care vizează înjumătățirea efectivelor în clasele terminale în scenariul roșu. Am explicat că nu are niciun fel de logică atâta vreme cât în aceași școală, pe același palier, două clase identice, cei de clasa a IV-a pot veni cu prezență fizică efectiv complet, și e foarte bine, cei de clasa a VIII-a care au de susținut, atenție – examenul național începe în luna iunie, evaluarea națională, trebuie să vină doar jumătate”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a adăugat că a mai cerut joi, urmând să înainteze oficial această solicitare vineri, ca școlile speciale să fie deschise integral cu prezență fizică începând cu data de 5 mai, la revenirea din vacanță, respectiv 10 mai pentru elevii din clasele terminale.

„Sunt peste 27.000 de elevi cu cerințe educaționale speciale, sunt elevi care în cea mai mare parte au nevoie de cabinete de stimulare polisenzorială, de cabinete de stimulare psihomotrică, de cabinete de logopedie, au nevoie de kinetoterapie. Dacă cineva își imaginează că acești peste 27.000 de elevi pot primi aceste elemente în online sau acasă se înșală amarnic. Fiecare zi pierdută pentru acești copii înseamnă o aprofundare a riscului de eșec total în educație”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai spus că săptămâna viitoare va fi făcută „o analiză, o fotografie de moment” din perspectiva ratei de infectare, pentru a se vedea dacă se va putea permite „prezență fizică mai mult decât în scenariile care sunt deja anunțate”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.