Sport

Junioară legitimată la CS Unirea la secția de haltere, locul 2 la Cupa României

Virginia Mârza (15 ani), sportivă legitimată la secția de haltere a CS Unirea Alba Iulia, la categoria -76 kg, s-a clasat pe a doua treaptă a podiumului la Cupa României la Haltere, juniori 1, desfășurată în perioada 19-23 aprilie 2021 la Bascov, județul Argeș.

Sportivii secției de haltere sunt pregătiți de antrenorul Ioan Frățilă. Virginia Mârza a obținut locul 2 la ambele probe, ”smuls” și ”aruncat”, clasându-se astfel pe locul 2 la „total”.

Un alt rezultat bun a fost obținut de sportivul nostru Arion George (15 ani, cat 96 kg) care s-a apropiat de podium, ocupând poziția a 4-a la total, la juniori 1.

„Am obținut din nou rezultate bune și îi felicit pe sportivi și pe antrenorul Ioan Frățilă. Virginia Mârza s-a clasat pe locul 2 în condițiile în care a concurat cu sportive cu 4 ani mai mari. Clubul nostru continuă seria rezultatelor foarte bune, reușind să confirme la toate competițiile la care participă. Avem tineri foarte talentați, care îmbină cu succes școala cu sportul de performanță!”, a declarat Corneliu Mureșan, directorul CS Unirea Alba Iulia.

La haltere există două stiluri:

  • smuls (constă în ridicarea halterei cu ambele brațe printr-o singură mişcare continuă)
  • aruncat (constă în ridicarea halterei până la piept, apoi în înălțarea ei prin întinderea brațelor în sus).

Competiția de regulă începe cu stilul „smuls” la care fiecare concurent are dreptul la trei încercări, iar apoi se trece la „aruncat” la care din nou fiecare sportiv are dreptul la trei încercări.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.