Sănătate

Rata incidenței de infectare cu SARS-CoV-2 scade sub 4‰ la Aburd

Primăria orașului Abrud anunță că rata incidenței cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut sub 4‰ și că, începând de duminică, măsurile pentru diminuarea impactului riscului vor fi „puțin mai permisive” decât în ultimele 14 zile.

„Rata de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire SARS-CoV-2 este mai mică de 4/1000 de locuitori, ceea ce înseamnă că, începând cu data de 25 aprilie, ora 00, măsurile pentru diminuarea impactului riscului vor fi puțin mai permisive decât în ultimele 14 zile, iar magazinele vor funcționa în regim normal”, au anunțat reprezentanții Primăriei pe pagina de Facebook a instituției.

„Cu toate acestea, rămân în vigoare o serie de măsuri menite să prevină răspândirea acestui virus. Este încă nevoie de reguli și de măsuri de prevenție, deoarece virusul are încă forța și nu ne permite să ne întoarcem la viața de dinainte de pandemie. Cu toate acestea, acum avem o armă esențială în această luptă cu virusul: vaccinarea. Așa cum se vede și în țările în care campania de vaccinare a fost mai agresivă (Israel, Marea Britanie de exemplu), această armă este eficientă și grăbește momentul în care să revenim la o viață normală. Vaccinarea este un gest de responsabilitate și respect față de noi, față de cei din jurul nostru, dar și față de o întreagă comunitate”, se arată în comunicatul Primăriei orașului Abrud.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.