Politică

Vicepremierul Barna: „Campania de vaccinare a ajuns la un plafon. Trebuie să reinventăm o altă campanie”

Copreședintele USR PLUS, vicepremierul Dan Barna, a declarat, vineri, că trebuie „reinventată” o altă campanie publică prin care populația să fie convinsă să se vaccineze împotriva CoViD-19.

Barna a explicat că actuala campanie a ajuns la un plafon și că rolul primarilor în a convinge oamenii să se imunizeze este esențial.

„Campania națională prin care doritorii organici de vaccin au ajuns la centre ori s-au trecut pe liste este la nivel de plafon. Trebuie să reinventăm o altă campanie, mult mai aproape de cetățeni, mult mai aproape de comunități. Şi atunci trebuie să ducem vaccinul mult mai aproape de casa și de poarta românilor. Foarte important este rolul primarilor, pentru a înființa aceste centre de vaccinare, pentru a anunța dacă au dificultăți, pentru a veni cu soluții. Sunt noi instrumente de vaccinare care vor intra în folosință iar primarii au un rol critic. Fac apel către toți primarii, de la toate partidele, să se concentreze în comunitățile lor pentru a convinge cetățenii că vaccinarea este singura soluție pentru a ne întoarce la o normalitate pe care o dorim cu toții. Lupta de a convinge cetățenii de a merge să se vaccineze și de a aduce vaccinul cât mai aproape de strada și de casa lor”, a declarat, la Digi24, Dan Barna.

Liderul USR PLUS a subliniat că vineri a avut o discuție pe această temă cu propriii primari și a comparat campania pe care ar trebui să o ducă aceștia pentru a convinge populația să se vaccineze cu o campanie electorală.

„Le-am spus că trebuie să privească această campanie exact ca pe o campanie electorală. Pentru a-și obține voturile sunt foarte creativi în a ajunge cu mesaje la urechea omului. Hai să folosim asta și în loc de ‘Votează-mă’, poate să spună foarte simplu ‘Vaccinează-te’”, a mai spus Dan Barna.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.