Sănătate

1.500 de persoane imunizate la Maratonul Vaccinării dela Timișoara, în mai puțin de 24 de ore

Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat, sâmbătă, că la Maratonul Vaccinării, deschis pentru trei zile la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, s-au vaccinat 1.452 de persoane, din care 305, pe parcursul nopții.

Sute de timișoreni au așteptat, vineri după amiaza, să intre în spațiul de vaccinare unde au fost amenajate 30 de fluxuri cu peste 500 de voluntari medici, asistenți și studenți mediciniști, pregătiți să administreze cele 10.000 de doze de ser Pfizer, care pot fi suplimentate, dacă va fi nevoie.

„Este un pas spre libertate, să deschidem Timișoara și de ce nu, și România. Este un pas pe care-l facem cu speranța că ne vom putea vedea la spectacole, pe terase, cu prietenii. Trebuie să ne recâștigăm viața și să fim uniți”, spunea managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” din Timișoara, dr. Cristian Oancea.

Inițiatorul proiectului, șeful secției ATI din cadrul Spitalului Județean Timișoara, Dorel Săndesc, aprecia că Maratonul Vaccinării este un gest de solidaritate și de responsabilitate.

„Vrem să resuscităm spiritul vaccinării în Timișoara, în zona de vest și dacă se poate, și în România. (…). În premieră, am obținut aprobarea ca vaccinarea să se facă cu buletinul, pe loc, fără programare pe platformă. (…). Sunt peste 500 de voluntari care au făcut această acțiune și sperăm cu aceasta să ne apropiem de limanul normalității și al libertății”, a spus dr. Dorel Săndesc.

Rata de infectare în județ și în Timișoara au scăzut constant în ultimele trei săptămâni, ajungând la 2,72 în județ și la 2,85 în Timișoara, iar numărul noilor contaminări cu SARS-CoV-2 a înregistrat cele mai scăzute valori, din toamnă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.