Sănătate

Premierul spune că, după 1 iunie, putem să „discutăm de unele măsuri” de relaxare

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că după 1 iunie se poate discuta despre unele măsuri de relaxare, dând ca exemplu faptul că restaurantele ar putea fi deschise la o capacitate de 30-40% indiferent de rata de incidență a cazurilor de CoViD-19.

„Cred că putem să discutăm după 1 iunie de unele măsuri de relaxare. Masca – nu cred că este momentul, în spațiul public. Putem să discutăm de evenimente unde oamenii sunt vaccinați, putem să discutăm de restaurante care, de exemplu, să nu mai fie legate de rata de incidență dacă tot personalul dintr-un restaurant este vaccinat. Suntem într-un municipiu sau într-un oraş în care avem o rată de vaccinare mai mare – putem să gândim măsuri care să ne spună că restaurantele nu mai depind de rata de incidență, rămân deschise cu 30%-40%. (…) Acum putem să vorbim de altfel de turism în țară dacă ne vaccinăm”, a spus Cîțu la TVR 1.

El a arătat că obiectivul este ca la 1 iunie 5 milioane de persoane să fie vaccinate anti-CoViD-19.

„Ieri am depăşit 3 milioane. Sunt 3 milioane de persoane vaccinate. E important, pentru că asta înseamnă 20% de persoane vaccinate. Avem un obiectiv ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, peste 30% dintre persoanele care ar trebui să fie vaccinate, persoanele adulte. E important, pentru că ne-am uitat la țările care până acum au avut un grad mai mare de vaccinare, mai rapid decât noi şi aici au început să introducă măsuri sau să scoată din măsurile pe care le aveau pentru a ne apropia de realitate. Această țintă de 5 milioane e foarte importantă. (…) E foarte realistă”, a afirmat prim-ministrul.

Cîțu a precizat că la întâlnirea cu reprezentanții autorităților locale a propus ca în fiecare week-end să aibă loc câte un maraton de vaccinare, după exemplul Timişoarei.

„În companii vom face centre de vaccinare, acolo unde doresc companiile şi unde se vor vaccina atât persoanele care lucrează, angajații, cât şi membrii familiilor acestora”, a spus premierul, adăugând că vor fi şi centre mobile de vaccinare.

Prim-ministrul a reiterat că singura soluție pentru revenirea la normalitate este vaccinarea.

„Nu există altă soluție. Nu putem să găsim altă soluție, nu avem altă soluție în acest moment decât să ne vaccinăm. Campania aceasta de vaccinare nu reprezintă un moft, nu este un obiectiv al acestui Guvern. Este o campanie pentru viață. Uitați-vă prin ce am trecut anul trecut, uitați-vă la numărul de persoane care au murit. (…) Este o campanie pentru a reveni la normalitate şi pentru a trăi o viață normală”, a mai afirmat Cîțu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.