Administrație

Secretarul Primăriei Deva, trimis în judecată în stare de arest preventiv

Secretarul general al Primăriei municipiului Deva, Laura Sârbu, a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influență, participație improprie la infracțiunea de falsificare de instrumente oficiale și instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Direcția Națională Anticorupție (DNA), alături de Laura Sârbu, au fost trimiși în judecată și soțul acesteia, Hadrian Sârbu, angajat în cadrul Biroului Investitori Relații Externe de la Primăria municipiului Deva, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență în formă continuată, și Adrian Mihai Bodrean, funcționar în cadrul Primăriei Deva, administrator de fapt al SC Smart Drumcons SRL, pentru comiterea a două infracțiuni de complicitate la trafic de influență, potrivit sursei citate.

În aceeași cauză a mai fost trimisă în judecată SC Smart Drumcons SRL, pentru comiterea a două infracțiuni de complicitate la trafic de influență.

Potrivit DNA, în perioada 2020 – 2021, inculpata, în calitatea de secretar al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul soțului ei și al administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra funcționarilor din cadrul primăriei. Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți pentru traficarea influenței astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu Primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparații curente la „Adăpostul de urgență pe timp de noapte”, aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială Deva.

În aceeași perioadă, inculpata ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soțului ei, de la același om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-și trafica pretinsa influență asupra funcționarilor din cadrul Primăriei Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obținerea documentației necesare construirii unei hale de producție.

„Într-un context asemănător, inculpata Sârbu Laura, în calitate de secretar general al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 lei și ar fi primit o parte din acești bani, restul fiind opriți de reprezentantul societății menționate anterior. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unei sume de bani ce aparțin inculpaților Sârbu Laura și Sârbu Hadrian”, mai arată DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Hunedoara, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.

Cei trei se află în stare de arest preventiv de pe 1 aprilie.

Secretarul Primăriei Deva, soțul acesteia și un om de afaceri, arestați preventiv de Tribunalul Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.