Politică

Eurodeputatul Negrescu cere Uniunii Europene mai multă grijă de pacienții afectați de CoViD-19

Eurodeputatul Victor Negrescu a cerut sprijin oficialilor europeni pentru ca pacienții afectați de CoViD-19 din România să aibă acces la cele mai bune tratamente medicale, informează cabinetul eurodeputatului orginar din Alba Iulia.

„Am solicitat Comisarului European pentru Sănătate, Stella Kyriakides, ca executivul european să depună mai multe eforturi pentru ca cele mai bune tratamente medicale să ajungă la pacienții CoViD-19 din toate statele membre, să se asigure că reușim prin campania de vaccinare să ajungem la grupurile cele mai vulnerabile (mediu rural, persoane vârstnice, persoane cu dizabilități, etc) și să se implice pentru ca informația exactă, verificată medical, să ajungă transparent și corect la populație”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității marți.

„Comisarul European a recunoscut în discuția cu reprezentanții grupului nostru politic că ținta de vaccinare de 70% a fost împinsă pentru finalul verii. În același timp, trebuie menționat faptul că executivul european a crescut capacitatea de producție a vaccinului la nivelul UE și a contractat noi doze de vaccin din serurile considerate de populație ca fiind cele mai credibile”, a transmis europarlamentarul român pe rețelele sociale.

Încă de la începutul evoluției pandemiei de CoViD-19, Victor Negrescu s-a implicat direct în sprijinirea unităților sanitare din județul Alba, inclusiv prin achiziționarea de echipamente pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor, dar și indirect, prin soluțiile oferite pentru dezvoltarea serviciilor. De asemenea, în urma amendamentelor sale la programele Uniunii Europene, unitățile medicale din Alba sunt eligibile pentru noi fonduri europene, mai precizează reprezentanții demnitarului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.