Economie

Ministrul Agriculturii vrea un sistem de asigurare sustenabil pentru culturile afectate de vremea nefavorabilă

Adrian Oros în Țara Moților (fotografie de arhivă)

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat, vineri, în Zlatna, că singurele măsuri realiste pe termen lung pentru toți fermierii ale căror culturi sunt afectate de vremea nefavorabilă, fie secetă, fie îngheț, sunt un sistem de asigurare sustenabil și fondurile mutuale.

Prezent la inaugurarea unei hale agroalimentare, Adrian Oros a fost întrebat de un jurnalist dacă ministerul pe care îl conduce are în vedere aprobarea unor măsuri pe termen scurt de sprijinire a fermierilor afectați de vremea nefavorabilă.

„Singurele măsuri realiste, pe care le-am discutat cu asociațiile de fermieri, pe termen lung sunt un sistem de asigurare sustenabil, în care să participe toți, și fondurile mutuale, așa cum există în toată lumea și în toată Europa. Noi am început discuțiile cu asociațiile mari de fermieri pentru a constitui și în România un sistem de gestionare a acestor riscuri naturale, fie secetă, fie grindină, fie îngheț, pentru că asta este singura soluție realistă și care funcționează peste tot în Europa”, a declarat Oros.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost prezent vineri la inaugurarea unei hale agroalimentare în orașul Zlatna, denumită de localnici „mall moțesc”, o investiție realizată cu fonduri europene și bani de la bugetul local. Hala se află într-o clădire în care a funcționat o centrală termică și care a fost dezafectată în ultimele decenii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.