Sănătate

O nouă tranșă de vaccin produs de Pfizer BioNTech sosește marți în țară

O nouă tranșă de vaccin produs de compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze, sosește în țară marți, 4 mai, a anunțat luni Grupul de comunicare al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva CoViD-19.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni și Cluj-Napoca.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, precizează sursa citată.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară. Dozele vor fi distribuite către Centrul Național de Stocare din București și către centrele regionale de depozitare din țară.

La Centrul Național de Stocare București vor ajunge 340.470 doze, la Centrul Regional de Depozitare Brașov vor fi aduse 87.750 doze, la Centrul Regional de Depozitare Cluj vor fi distribuite 93.600 doze, la Centrul Regional de Depozitare Constanța vor fi transportate 87.750 doze, iar la Centrul Regional de Depozitare Craiova vor ajunge 87.750 doze.

Dozele aferente Centrelor Regionale de depozitare din Iași și Timișoara vor fi stocate la Centrul Național de Stocare București, urmând să fie distribuite la o dată ulterioară.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 5.122.709 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.279.531 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației, menționează un comunicat transmis de Grupul de comunicare al CNCAV.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Sursa citată amintește că în România alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.