Economie

Premierul promite că decizia privind salariul minim va fi adoptată după discuții cu antreprenorii și sindicatele

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat marți că decizia privind o eventuală creștere a salariului minim poate fi luată doar în urma unei discuții cu antreprenorii și sindicatele, remarcând totodată că în ultimii ani, în România, a existat o „dinamică mai mare” a creșterii.

„În ceea ce privește salariul minim, aici trebuie să avem discuții, atât cu cei care plătesc salariul minim, cu antreprenorii, deci, cu patronatele, dar și, bineînțeles, cu sindicatele. Este o discuție tripartită și vom vedea care este evoluția salariului minim. În ceea ce privește evoluția în ultimii ani, România a avut o dinamică mai mare a salariului minim, a creșterii salariului minim în ultimii ani, vom vedea ce se va întâmpla. Știți foarte bine că această decizie se va lua după o discuție tripartită, nu putem să o luăm după ce spune o persoană sau alta”, a precizat el.

Premierul a subliniat că în acest an nu vor exista modificări ale Codului fiscal.

„Suntem în al doilea an în care nu s-a întâmplat nimic cu Codul fiscal și va rămâne așa. Codul fiscal, eu am promis, din momentul în care am preluat portofoliul la Finanțe, anul trecut am promis și anul acesta că nu vom modifica Codul fiscal, nu vom crește taxe și nu vom trece taxe noi. Așa va rămâne și anul acesta”, a adăugat prim-ministrul.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a declarat, pe 23 aprilie, într-o conferință de presă la Râmnicu Vâlcea, că în România pensiile și salariul minim sunt foarte mici și, în general, nivelul sărăciei este unul îngrijorător.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.