Administrație

„Vaccinare la poarta ta!” Administrația Ciugud își lansează propria campanie

Primăria comunei Ciugud

Administrația locală din comuna Ciugud a lansat marți campania „Vaccinare la poarta ta!”, o inițiativă ce are ca scop sprijinirea locuitorilor din cele șase sate componente care doresc să se vaccineze, urmând ca, de exemplu, în funcție de numărul persoanelor care locuiesc pe aceeași stradă și vor să se imunizeze, să fie amenajat un centru de vaccinare într-una din gospodăriile de pe respectiva stradă.

„Echipa Primăriei Ciugud lansează campania ‘Vaccinare la poarta ta!’ prin care dorim să îi ajutăm pe cetățenii din satele Ciugudului, care nu au reușit să se vaccineze din cauza lipsei de timp sau pentru că, din varii motive, nu au putut să se deplaseze la centrele de vaccinare din Alba Iulia. (…). Am lansat această campanie pentru că vaccinarea este modul prin care ne protejăm sănătatea noastră și a celor dragi, dar este și soluția prin care viața în comunitatea noastră poate reveni la normal”, a afirmat, potrivit unui comunicat transmis Agerpres, primarul Gheorghe Damian.

Programarea în cadrul campaniei „Vaccinare la poarta ta!” poate fi făcută până în data de 12 mai prin e-mail, telefonic, prin sms sau la medicii de familie din comuna Ciugud. Ulterior, în perioada 14 – 16 mai, echipe medicale mobile vor veni în fiecare sat al comunei pentru acțiunea de vaccinare. Centrele mobile de vaccinare vor fi organizate în puncte cât mai apropiate de locuințele doritorilor, astfel încât aceștia să nu fie nevoiți să se deplaseze.

„Prin această campanie, încercăm să îi ajutăm pe cetățenii care nu se pot deplasa sau nu au putut să ajungă până acum în centrele din Alba Iulia ducând echipele mobile cât mai aproape de ei. Spre exemplu, dacă de pe o stradă va fi un număr suficient de persoane care se vor înscrie, vom amenaja un centru de vaccinare chiar în curtea unuia dintre cetățeni. De asemenea, vom folosi și clădirile pe care Primăria le are la dispoziție în fiecare sat – cămine culturale, centre de informare sau alte spații publice”, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Dan Lungu.

El a adăugat că astfel în fiecare din cele șase sate componente ale comunei vor ajunge echipe mobile de vaccinare „cât mai apropiate” de cetățean.

În paralel, Ciugudul continuă și campania de informare „#Vaccin cu informații oficiale” prin care oferă informații utile despre vaccinarea națională împotriva CoViD – 19. Pe site-ul administrației locale sunt oferite prospectele oficiale ale vaccinurilor, detalii privind programarea națională, răspunsuri la întrebări, raportări, dar și alte informații provenite din surse oficiale, respectiv instituțiile care gestionează domeniul sănătății și vaccinarea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.