Sănătate

Campania de vaccinare. Liste de așteptare mai sunt doar în Blaj și Cugir

Mii de locuri, majoritatea cu Pfizer, sunt disponibile miercuri în județul Alba, unde doar în centrele de vaccinare din municipiul Blaj și orașul Cugir sunt liste de așteptare, cu peste 570 de persoane înscrise.

Astfel, nicio persoană nu se afla înscrisă pe listele de așteptare de la cele două mari centre de vaccinare din municipiul Alba Iulia, amenajate în sălile de sport ale Universității „1 Decembrie 1918” și Colegiul „Alexandru Domșa”, unde erau disponibile 342, respectiv 1.322 de locuri pentru imunizarea cu Pfizer. La centrul deschis la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” erau doar 2 persoane pe lista de așteptare.

Tot cu Pfizer sunt disponibile 253 de locuri la centrul din orașul Zlatna, 170 de locuri în municipiul Sebeș, 162 de locuri la centrul din orașul Cîmpeni, 117 locuri în orașul Teiuș, 88 în centrul din Ocna Mureș și 83 de locuri în municipiul Aiud.

Alte 1.320 de locuri sunt disponibile la centrul din comuna Ighiu, unde este folosit Moderna, și 500 de locuri la Abrud, centru unde este utilizat AstraZeneca.

În total, în județul Alba erau miercuri disponibile 4.357 de locuri, dintre care 2.537 cu Pfizer.

În schimb, la centrul de vaccinare din municipiul Blaj erau 0 locuri disponibile, fiind înscrise pe listele de așteptare 469 de persoane, iar la cel din orașul Cugir, 104 persoane.

Până miercuri, în Alba au primit cel puțin o doză peste 19% dintre locuitori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.