Administrație

Liberalii declară că nu vor susține „forțări ale Planului Urbanistic General”

Reprezentanții Partidului Național Liberal Alba se declară împotriva construirii de blocuri între case în municipiul Alba Iulia. Ei se pronunță pentru respectarea Planului Urbanistic General, care – în opinia liberalilor – nu ar trebui „forțat” sau denaturat cu „aberații urbanistice”.

„Foarte mulți consideră că urbanismul este cartoful fierbinte din mâna administrațiilor locale și acest lucru este adevărat, întrucât deciziile legate de acest domeniu influențează iremediabil atât aspectul orașului cât și viața cetățenilor. Împreună cu consilierii locali liberali ai PNL am hotărât că tot ce înseamnă urbanism trebuie să se bazeze pe principii corecte față de albaiulieni și față de dezvoltarea viitoare a municipiului Alba Iulia”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Marius Hațegan, președinte PNL Alba Iulia, și Marius Filimon, viceprimar al municipiului Alba Iulia.

„Decizia noastră este foarte clară”, spun reprezentanții PNL local, care precizează: „nu vom susține aberații urbanistice și «forțări» ale Planului Urbanistic General, nu vom susține construirea de blocuri în cartiere de case, nu vom susține modificări ale regimurilor de înălțime ale clădirilor sau alte încercări de modificare a PUG-ului actual dacă acestea nu se fac în interesul sau la inițiativa municipalității. Vom fi parteneri corecți de discuție pentru toți locuitorii din Alba Iulia care consideră că anumite Planuri Urbanistice Zonale vor influența în mod negativ zona în care locuiesc și viața lor de zi cu zi”.

Ei spun că intenționează ca, prin parlamentarii liberali, „să demarăm un proces de consultare cu specialiștii și în final vom propune modificarea Legii nr. 350/2001, privind amenajarea teritoriului și urbanismului, în spiritul principiilor pe care le-am prezentat”.

Hațegan și Filimon mai spun că, în opinia lor, este necesară elaborarea, „în cel mai scurt timp posibil”, a unui nou Plan Urbanistic General al municipiului „prin care specialiștii în urbanism să ne arate modul în care va trebui să reglementăm teritoriul administrativ”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.