Economie

Peste 70% din valoarea comerțului exterior al județului Alba anul trecut a fost realizat cu Germania

Germania conduce detașat în topul țărilor cu care județul Alba are relații comerciale, la mare distanță situându-se Italia, Ungaria și Austria, potrivit unui comunicat al Direcției Regionale de Statistică (DRS) Alba transmis miercuri Agerpres.

Astfel, principalii parteneri de relații internaționale ai județului în anul 2020, după ponderea în valoarea totală, au fost Germania (72,4%), Italia (7,2%) și Ungaria (5,7%) la export, respectiv Germania (70,0%), Ungaria (7,1%) și Austria (3,5%) la import.

Alba se situează pe locul 10 în clasamentul valoric al județelor, ordonate descrescător, după valoarea exporturilor și a importurilor realizate anul trecut.

În 2020, județul Alba a înregistrat exporturi în valoare de 2,3 miliarde de euro și importuri de peste 2,2 miliarde de euro, mai mici cu peste 119 milioane de euro, respectiv mai mari cu peste 121 milioane de euro față de anul anterior.

Județul Alba deține o pondere de 3,7% din valoarea totală a exporturilor României realizată în anul 2020, importurile având o pondere de 2,8%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.