Sănătate

Sute de angajați din HoReCa s-au vaccinat vaccinați anti-COVID-19

Peste 500 de angajați din HoReCa și de la patru agenți economici din Alba Iulia, Blaj și Sebeș au fost vaccinați anti-CoViD-19 în Alba, județ în care aproape o cincime din populație a primit cel puțin o doză de vaccin, potrivit informațiilor transmise miercuri, Agerpres, de către Direcția de Sănătate Publică (DSP).

„Până la acest moment au fost vaccinați 167 de angajați de la 17 firme din domeniul HoReCa și 337 de angajați de la 4 agenți economici din județ”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Alba, Ioana Presecan.

Serul folosit pentru imunizare este de tip Pfizer.

Potrivit Ioanei Presecan, se pot întocmi în continuare liste cu angajații care doresc să se vaccineze, liste ce vor fi trimise pe e-mail la DSP și pe baza cărora se vor face solicitările de doze de vaccin necesare.

„În funcție de numărul de angajați înscriși, vaccinarea se va face fie prin intermediul echipelor mobile la sediile firmelor, fie la centrele de vaccinare fixe din județ”, a menționat Ioana Presecan.

Alba se plasează pe locul 7 la nivel național din punct de vedere al persoanelor vaccinate cu prima doză, numărul acestora fiind de 64.130, ceea ce reprezintă 19,5% din populația județului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.