Sănătate

A fost avizat primul autotest Antigen CoViD-19 produs în România

Autotestul Antigen CoViD-19, dezvoltat și comercializat de DDS Diagnostic, este singurul autotest din România pentru diagnosticarea CoViD-19 validat oficial de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale pentru uz personal, conform unui comunicat al companiei remis, joi, Agerpres.

„DDS Diagnostic este, de astăzi, oficial, prima companie din România care produce și comercializează teste rapide pentru diagnosticarea CoViD-19 certificate de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru Autotestare – utilizare personală. Primele Autoteste Antigen din România pentru diagnosticul SARS-CoV-2 sunt neinvazive, se pot face în orice moment al zile, fără supraveghere medicală și au o acuratețe foarte mare”, se menționează în comunicat.

Testarea rapidă rămâne principala metodă de limitare a infectărilor cu SARS-CoV-2, alegerea testului rapid ușor de folosit și cu acuratețea cea mai ridicată fiind esențială. Experiența DDS Diagnostic în domeniul cercetării medicale și inovării în sectorul produselor de diagnostic este încă o dată confirmată prin acreditarea și certificarea oficială a produselor sale de diagnostic CoViD-19, se mai arată în comunicat.

„Demersul de certificare oficială a testului rapid produs de noi ca Autotest s-a făcut cu scopul de a susține și ușura procesul de testare în masă și în România, așa cum au făcut și alte țări europene, precum Germania, Franța, Austria, prin validarea testelor pentru uz personal. Autotestarea permite deblocarea rapidă a multor domenii de activitate importante, cum sunt educația, cultura, HoReCa etc. Cel mai mare avantaj este faptul că, prin acest produs, testarea nu mai este condiționată de prezența personalului medical autorizat, ceea ce permite evaluarea simplă, eficientă și la scară largă a infecțiilor cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor, a personalului HoReCa, și a celorlalte categorii socio-profesionale blocate de mai bine de un an din cauza pandemiei”, a declarat Dana Stan, fondatorul și liderul echipei de cercetare DDS Diagnostic.

Autotestele Antigen marca DDS Diagnostic, pentru depistarea infecției SARS-CoV-2, prezintă o serie de avantaje, precum: permit utilizarea personală/autorecoltarea fără niciun fel de risc; se fac fără supraveghere medicală; sunt foarte ușor și simplu de utilizat, fiind complet neinvazive; au o precizie de peste 98%; proba se poate recolta în orice moment al zilei, fără o pregătire prealabilă a persoanei care se testează; proba nazală este cea mai relevantă pentru SARS CoV-2, având în vedere că este un virus al căilor respiratorii.

DDS Diagnostic este prima companie din România care produce și comercializează acest tip de teste, disponibile pentru achiziționare de către publicul larg, online și în rețelele de farmacii și magazinele partenere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.