Social

Laura Sârbu rămâne în arest preventiv; soțul ei, în arest la domiciliu

Secretarul general al Primăriei municipiului Deva, Laura Sârbu, rămâne în arest preventiv, iar soțul acesteia, Hadrian Sârbu, va fi judecat în continuare în arest la domiciliu, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Curtea de Apel (CA) Alba Iulia.

Potrivit reprezentanților instanței, în dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul acuzațiilor de corupție la Primăria Deva”, CA Alba Iulia a judecat joi contestațiile formulate de cei trei inculpați împotriva încheierii Tribunalului Hunedoara din 28 aprilie, prin care s-a constatat legalitatea și temeinicia măsurii arestului preventiv.

Laura Sârbu, soțul acesteia, Hadrian Sârbu, angajat în cadrul Biroului Investitori Relații Externe de la Primăria municipiului Deva, și cumnatul acesteia, Adrian Mihai Bodrean, funcționar la Primăria Deva, administrator de fapt al SC Smart Drumcons SRL, au fost trimiși recent în judecată de DNA în stare de arest preventiv într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara.

„Prin încheierea finală de astăzi, Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestația inculpatului Sârbu Hadrian și a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate contestațiile formulate de ceilalți doi inculpați, care vor fi judecați în continuare în stare de arest preventiv. Hotărârea Curții de Apel Alba Iulia este definitivă”, au precizat reprezentanții instanței.

Secretarul general al Primăriei municipiului Deva, Laura Sârbu, a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influență, participație improprie la infracțiunea de falsificare de instrumente oficiale și instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Alături de Laura Sârbu, au fost trimiși în judecată soțul acesteia, Hadrian Sârbu, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență în formă continuată, și Adrian Mihai Bodrean, pentru comiterea a două infracțiuni de complicitate la trafic de influență.

În aceeași cauză a fost trimisă în judecată SC Smart Drumcons SRL, pentru comiterea a două infracțiuni de complicitate la trafic de influență.

Potrivit DNA, în perioada 2020 – 2021, inculpata, în calitatea de secretar al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul soțului ei și al administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra funcționarilor din cadrul primăriei. Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți pentru traficarea influenței astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu Primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparații curente la „Adăpostul de urgență pe timp de noapte”, aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială Deva.

În aceeași perioadă, inculpata ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soțului ei, de la același om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-și trafica pretinsa influență asupra funcționarilor din cadrul Primăriei Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obținerea documentației necesare construirii unei hale de producție.

„Într-un context asemănător, inculpata Sârbu Laura, în calitate de secretar general al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 lei și ar fi primit o parte din acești bani, restul fiind opriți de reprezentantul societății menționate anterior. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unei sume de bani ce aparțin inculpaților Sârbu Laura și Sârbu Hadrian”, mai arată DNA.

Cei trei au fost arestați preventiv în 1 aprilie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.