Sănătate

Ministrul Sănătății recunoaște că au existat probleme la raportarea morților CoViD-19

Numărul morților de CoViD-19 a fost un subiect aprig dezbătut în ultimele luni, fiind o problemă care a ajuns și la Ioana Mihăilă, noul Ministru al Sănătății.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri seară că au fost descoperite erori de raportare în aplicația CoronaForms în cazul a aproximativ 1.000 de pacienți cu CoViD-19 decedați, potrivit raportului preliminar primit de la comisia care analizează diferențele de raportare a deceselor cauzate de noul coronavirus.

„Am cerut săptămâna trecută un raport preliminar, care mi-a fost înmânat și care arată că există diferenţe. Nu aș vrea să spun cifre, pentru că aceste diferenţe sunt în continuare analizate. Sunt luate cazurile individual, așa încât să ne asigurăm că ce apare ca diferenţă este clar confirmat sau infirmat ca deces cauzat de infecţia cu CoViD-19, și aștept un raport în data de 7. Singura cauză care a fost evocată a fost o eroare de raportare în CoronaForms, unde, la rubrica de deces, nu a fost completat, a fost completat decesul la comentarii. Aceasta este o eroare care a apărut în aproximativ 1.000 de cazuri și a fost singura eroare care a fost raportată de către această comisie”, a spus Mihăilă, în cadrul unei emisiuni la TVR1.

Ministrul Sănătății a adăugat că „diferențele sunt însă un pic mai mari”, motiv pentru care vor fi făcute analize suplimentare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.