Sănătate

Începând de astăzi, vaccinarea se poate face fără programare

Premierul Florin Cîțu a anunțat că, începând de vineri, toți românii care vor să se vaccineze anti-CoViD o vor putea face fără să se mai programeze, fiind asigurate dozele necesare de ser.

„Începând de astăzi, în România, și nu cred că există un alt exemplu în Europa, vă puteți vaccina, puteți să mergeți să vă vaccinați fără programare, vă alegeți centrul de vaccinare, mergeți și vă vaccinați. Este clar că acesta a fost efortul pe care am vrut să-l facem din partea Guvernului, să ne asigurăm că avem dozele necesare ca toți românii care vor să se vaccineze să se vaccineze fără să mai stea la coadă”, a declarat Cîțu.

Premierul a vizitat centrul de imunizare organizat la Sala Palatului în cadrul Maratonului vaccinării din Bucureşti, desfăşurat în perioada 7 – 10 mai şi i-a felicitat pe organizatori pentru modul „exemplar” în care au pus la punct evenimentul.

„Organizatorii trebuie felicitați, toți organizatorii şi cei care au venit cu ideea, avem aici pe reprezentantul principal, UMF şi medicii care au venit, voluntari, să vaccineze, toți trebuie felicitați. Este un efort important şi care ajută. (…) După ce ieri am avut cifra record – peste 100.000 de persoane vaccinate într-o zi, astăzi suntem la 92.000 de persoane. Cu cât ne vaccinăm mai repede, avem dozele, cu atât putem să revenim la viața normală, la o viață pe care o aveam înainte de pandemie. Acest centru va fi deschis până luni”, a transmis prim-ministrul.

Șeful Executivului i-a încurajat pe cei care încă nu s-au vaccinat să se prezinte la centrele de imunizare anti-CoViD. „Vă încurajez pe toți să veniți, cei care încă nu v-ați vaccinat, să veniți să vă vaccinați. Am vorbit cu oameni care s-au vaccinat, experiența este rapidă, totul se face rapid, ușor, nu stați mult și, după aceea, veți vedea că începe o altă viață. Este important ce se întâmplă astăzi la București. Avem și în spitalele militare, (…) sunt deschise până luni, cred, sau marți și acolo se vaccinează non-stop. Și vor mai urma astfel de evenimente și, cu siguranță, voi fi și eu acolo să susțin aceste inițiative”, a precizat Florin Cîțu.

În opinia sa, doar prin astfel de evenimente, prin care ritmul imunizării anti-CoViD este accelerat, se va putea face un prim pas în revenirea la normalitate.

„Doar prin astfel de evenimente putem să vorbim de un pas important de la 1 iunie în revenirea spre normalitate. Nu o să fie revenirea totală, sută la sută, dar este un pas important. Şi veți vedea că măsurile pe care le vom anunța în curând, deciziile pe care le vom anunța în curând vor arăta clar că România este pe drumul cel bun şi este mai aproape de normalitate”, a afirmat premierul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.