Administrație

Subprefectul USR PLUS Rașcovici a demisionat din funcție

Viorel Rașcovici

Subprefectul de Alba desemnat din partea USR PLUS, Viorel Rașcovici, și-a înaintat vineri demisia din funcție, invocând motive personale.

Deputatul Beniamin Todosiu, co-președinte al USR PLUS Alba, a declarat, pentru Agerpres, că Viorel Rașcovici a anunțat, joi seara, pe grupurile interne de comunicare, că își va înainta demisia din funcția de subprefect, lucru pe care l-a făcut oficial vineri. Rașcovici a invocat motive personale.

Todosiu a mai spus că l-a informat pe Dan Barna despre această situație, urmând ca în ședința de Birou Național de săptămâna viitoare să fie făcută o nouă nominalizare.

În vârstă de 52 de ani, Viorel Rașcovici a fost desemnat la sfârșitul lunii februarie de USR PLUS pentru funcția de subprefect după ce persoana nominalizată inițial, un fost jandarm, actualmente avocat, și-a retras candidatura pentru o „greșeală reprobabilă” de acum un deceniu. La începutul lunii februarie, avocatul Marius Nicoară, nominalizat ca propunere pentru funcția de subprefect, a anunțat că își retrage candidatura, pentru a nu crea un prejudiciu de imagine partidului, pentru că, în urmă cu 10 ani, a refuzat să se supună recoltării de probe biologice.

Președinte al USR Cergău, comună în care a fost ales anul trecut consilier local, Rașcovici este fost polițist, acesta ocupând în cadrul IPJ Alba funcții precum agent șef principal în cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Blaj și organ de cercetare penală al poliției judiciare în perioada 2005 – 2016.

Potrivit CV-ului, Viorel Rașcovici este absolvent al Şcolii de Agenți de Poliție Câmpina și al Facultății de Drept Legislație Internațională Comparată, Diplomație și Consultanță Juridică-Economică, din cadrul Academiei de Tehnoeconomie și Cooperare Româno-Americană din București. El a susținut că absolvit și un curs post universitar de un an în Psihologie Judiciară, la Facultatea de Psihologie, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Diploma de licență pe care o deține Rașcovici nu ar fi valabilă însă, fiind vorba de o universitate neacreditată, motiv pentru care au fost demarate cercetări inclusiv în cadrul IPJ Alba, în condițiile în care acesta ar fi primit ca polițist sporuri pentru că ar fi avut studii superioare. De asemenea, potrivit unui răspuns pentru presa locală, și Universitatea din Cluj verifică modul în care acesta a urmat aici cursul post-universitar.

One Comment

  1. Pingback: Fostul europarlamentar Cristian Preda are câteva întrebări în legătură cu subprefectul demisionar de Alba – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.