Mozaic

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” Sebeș – Lancrăm își continuă drumul cu cea de-a 41-a ediție

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” Sebeș – Lancrăm a ajuns la cea de-a 41-a ediție. Autoritățile locale speră ca, în această vară, să poată organiza tradiționalele conferințe și evenimente reunite sub cupola festivalului.

Organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, prin Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, festivalul este una dintre cele mai longevive și prestigioase manifestări cultural-științifice din România, prima ediție fiind organizată în anul 1981 de un grup de intelectuali temerari.

„Nădăjduim ca în această vară, să avem bucuria organizării tradiționalelor conferințe și evenimente reunite sub cupola festivalului, iar până atunci lucrăm la editarea publicațiilor ‘Caietele Blaga’ și ‘Pașii Profetului’. O tradiție frumoasă în cadrul festivalului o reprezintă organizarea Concursului Național de Creație Literară și Artă Plastică ‘Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor’, inițiat cu scopul valorificării creativității participanților și menținerii vie, în conștiința publică, a memoriei poetului luminii și filosofului misterelor, Lucian Blaga, născut la Lancrăm”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei municipiului Sebeș.

„În anul 2021, ne mândrim cu un număr record de participanți la concurs, jurizarea urmând a se realiza în luna mai, iar festivitățile de înmânare a premiilor urmând a avea loc în cadrul festivalului. Toate noutățile vom avea plăcerea de a le comunica publicului interesat pe măsura derulării lor”, se mai arată în comunicatul citat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.