Social

Bărbat arestat preventiv după ce a încercat să mituiască un polițist cu 12.000 de euro

Un bărbat a fost arestat preventiv de judecătorii Tribunalului Alba, după ce ar fi încercat să ofere mită unui polițist care l-a oprit în trafic suma de 12.000 de euro, a informat, luni, Direcția Națională Anticorupție.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis Agerpres, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de duminică, a unui bărbat, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

Procurorii anticorupție notează în ordonanță că, duminică, bărbatul față de care se desfășurau cercetări într-un dosar penal de furt (privind sustragerea unei sume de 100.000 euro dintr-o locuință de pe raza municipiului Arad) a fost depistat și oprit în trafic de către un agent de poliție în cadrul Biroului Poliției Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva.

În acest context, spun anchetatorii, i-ar fi oferit agentului de poliție suma de 12.000 euro pentru a-l lăsa să plece și pentru a nu efectua nici o verificare cu privire la depistarea acestuia.

DNA informează că duminică judecătorii Tribunalului Alba au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a bărbatului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.