Social

Exploratorul Radu Păltineanu se implică într-un proiect pentru combaterea efectelor crizei climatice

Radu Păltineanu, primul român care a traversat continentele America de Nord și de Sud pe bicicletă, din Alaska – SUA până în Ţara de Foc – Argentina, și care în prezent explorează Noua Zeelandă, unde a fost surprins de pandemie, a anunţat miercuri că se implică într-o nou proiect, prin care se urmărește combaterea efectelor crizei climatice asupra ecosistemului.

Potrivit unei declaraţii transmise Agerpres, Radu Păltineanu a menţionat că se implică în proiectul The Climate Vertical, iniţiativă prin care se dorește apropierea oamenilor de natură și de problemele provocate de încălzirea globală, fiind lansat în acest sens un open call până în data de 15 mai, în care se pot trimite probleme identificate de către aceștia în orașul/regiunea lor.

„Dragostea pentru natură și dorinţa de a face o schimbare în bine pentru comunitate, a dus la apariţia unui concept inovativ, The Climate Vertical (TCV), o iniţiativă naţională prin care se dorește combaterea efectelor crizei climatice asupra ecosistemului. TCV dorește crearea unei mentalităţi sănătoase, reconectarea omului cu natura, educarea și creșterea gradului de conștientizare asupra problemelor de mediu, respectiv implementarea unor soluţii business pe baza problemelor identificate”, se menţionează în comunicatul transmis de Radu Păltineanu.

Potrivit sursei citate, TCV își propune să devină un accelerator global de soluţii ce pot revitaliza ecosistemul pe termen lung.

„În 2021, The Climate Vertical începe la o scară mai mică, însă cu ajutorul ecosistemului de startup, acceleratorul va deveni în viitorul apropiat un punct central pentru soluţiile de business în acest domeniu, iar în paralel să genereze o mișcare globală în lupta pentru combaterea efectelor schimbării climatice”, se precizează în comunicat.

Recent, TCV a lansat un apel deschis pentru identificarea provocărilor sau problemelor climatice, care se adresează celor care se confruntă cu probleme cauzate de încălzirea globală și vor să aducă o schimbare în bine.

Open Call for Challenges va rămâne deschis până pe data de 15 mai, inclusiv.

„În scopul identificării principalelor probleme cu care se confruntă România din punct de vedere al schimbărilor climatice, pe data de 14 mai, ora 14,00, va avea loc și un Open Talk pe subiectul ‘Conștientizarea impactului crizei climatice’, la care vor participa mai mulţi experţi din acest domeniu. Toţi cei dornici să participe la această mișcare sunt invitaţi să se înscrie succesiv la programele TCV sau separat, în funcţie de interesele lor”, mai arată sursa citată.

De asemenea, în perioada 14 – 19 iunie va avea loc un Hackathon.

„Abordarea TCV se axează pe activarea comunităţilor alături de care vor fi identificate soluţii inovative la problemele găsite care, ulterior, se vor implementa în cadrul unor programe create pe baza principiilor de startup. The Climate Vertical atrage oameni din sectorul public și privat, ONG-uri sau persoane care vor să contribuie la rezolvarea problemelor cu care se confruntă natura. Împreună vor trece prin programe de educaţie și explorare a naturii, procese de ideaţie prin care se identifică soluţii inovative, un bootcamp de construcţie soluţii, dar și un program de accelerare a echipelor care au potenţialul de a scala ideile la nivel global. Participanţii programelor TCV vor avea acces la informaţii din industrie, o reţea puternică de antreprenori și investitori, resurse și suport operaţional pentru lansarea viitoarelor startup-uri”, mai precizează sursa menţionată.

TVC este o iniţiativă privată din România, care își propune să atragă resurse importante în ţară pentru a crește ecosistemul Climate. Echipa TCV a început printr-un parteneriat oficial cu organizaţia Europeană Climate KIC, parte din European Institute of Innovation and Technology.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.