Administrație

Reabilitarea infrastructurii de transport public a intrat pe ultima sută de metri

Reabilitarea infrastructurii de transport public a intrat pe ultima sută de metri, anunță Primăria municipiului Alba Iulia, care anunță că marți a semnat contractul pentru serviciile de proiectare și pentru cel de-al doilea lot al Planului de Mobilitate.

Primarul Gabriel Pleșa a publicat pe contul său de Facebook un fișier video care prezintă ilustrații ale modului în care vor arăta câteva dintre străzile care au făcut parte din primul lot al Planului de Mobilitate.

„Așa vor arăta străzile Regimentul V Vânători, Ferdinand, I.C.Brătianu, Ardealului și Tudor Vladimirescu, străzi care fac parte din primul lot al Planului de Mobilitate și pentru care a fost semnat, la începutul lunii aprilie, contractul pentru serviciile de proiectare”, a scris primarul Gabriel Pleșa.

De asemenea, el a anunțat că „astăzi (marți – nota red.) am semnat contractul pentru serviciile de proiectare și pentru cel de-al doilea lot al Planului de Mobilitate. Astfel, după finalizarea proiectelor tehnice pentru cele două loturi, va urma execuția proiectului finanțat prin Programul Operațional Regional. Obiectivul principal al acestui proiect este reducerea emisiilor de carbon, în Municipiul Alba Iulia. Un oraș fără poluare este un oraș cu o mai bună calitate a vieții, iar prin aceste proiecte, emisiile de CO2 vor fi reduse cu 3,5%. Totul pentru confortul sporit al cetățenilor și transformarea orașului nostru într-unul în care calitatea vieții să fie cât mai ridicată”.

Potrivit edilului, care vor fi reabilitate în cele două loturi ale Planului de mobilitate sunt următoarele: Lotul 1 – Str. Regimentul V Vânători, B-dul Ferdinand, Str. I.C.Brătianu, Str. Ardealului, B-dul Tudor Vladimirescu, Str. Turnătoriei și Str. Cabanei și în Lotul 2 – B-dul Încoronării, B-dul Republicii, B-dul Revoluției 1989, Str. Francisca, Str. Gheorghe Pop de Băsești, Str. Lalelelor, Str. Nicolae Grigorescu și Str. Pinului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.