Sănătate

Masca ar putea să nu mai fie obligatorie în spațiile deschise

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri că în curând, s-ar putea renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise neaglomerate. Decizia se datorează faptului că România se află pe o pantă descendentă în ceea ce privește numărul de infectări cu coronavirus.

„Purtarea măștii în spațiile deschise neaglomerate este un aspect, o situație în care riscul de transmitere este redus și probabil aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern. Spațiul deschis înseamnă în aer liber, probabil va fi mai greu de definit neaglomerat, dar poate că am recomanda mai multă precauție și purtarea măștii în care se desfășoară evenimente cu mulți spectatori, acolo nu mai putem vorbi de a merge relaxați și de a renunța la mască, la evenimentele sportive sau în stațiile de autobuz, dacă sunt aglomerate”, a spus Mihăilă într-un interviu la Europa FM.

România, pe o pantă descendentă

Ioana Mihăilă a vorbit și despre faptul că țara noastră se află în ultima vreme „pe o pantă descendentă” în ceea ce privește numărul cazurilor CoViD-19, lucru care atrage după sine relaxarea măsurilor impuse.

„Acum, în perioada aceasta în care suntem pe pantă descendentă și presiunea pe secțiile de terapie intensivă începe să scadă, putem să ne gândim să renunțăm la acele măsuri restrictive care afectează populația tânără, adică cea care are risc mai scăzut de a dezvolta forme severe de boală, în acele spații și în acele situații în care riscul de transmitere este unul redus”, a explicat Mihăilă, pentru sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.