Administrație

Șeful Poliției Locale Alba Iulia, Daniel Ilcu, a fost demis. Primarul spune că nu și-a făcut datoria

Primarul Municipiului Alba Iulia a semnat, în cursul zilei de miercuri, actul de demitere a domnului Daniel Ilcu din funcția de șef al Poliței Locale Alba Iulia, informează un comunicat de presă dat publicității joi de Primăria municipiului.

Decizia a fost luată ca urmare a unei analize amănunțite, derulate pe o mai lungă perioadă de timp, și din care a rezultat că domnul Ilcu nu își îndeplinește atribuțiile din fișa postului în mod corect și onest. În decursul ultimelor luni au fost constatate mai multe abateri ale domnului Ilcu de la normele și mai ales conduita pe care funcția ce o ocupa le impuneau.

„Nu este o decizie pe care am luat-o ușor. Timp de mai multe luni am analizat situația domnului Ilcu și mi-aș fi dorit ca acesta să se achite cu onoare și profesionalism de atribuțiile sale. Din păcate, comportamentul acestuia ne-a pus în situația de a lua această decizie, pentru că nu putem permite ca activitatea Poliției Locale să fie perturbată de acțiunile, ori mai degrabă inacțiunile, unui singur om și pentru că nu putem accepta ca prestigiul și imaginea acestei instituții să fie afectate în mod negativ de comportamentul domniei sale. Poliția Locală este și trebuie să rămână o instituție care se află în slujba cetățenilor din Alba Iulia, o instituție în care aceștia să aibă încredere”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.

Acesta a adăugat că, „în cele peste 6 luni de când am preluat mandatul de Primar nu au existat „epurări” ori schimbări din funcții, nu au fost demiși directori sau șefi de departamente, însă fiecare angajat al acestei instituții trebuie să înțeleagă că, atât timp cât lucrează în Primăria Alba Iulia, atât timp cât eu voi conduce această instituție, trebuie să se achite cu demnitate și onoare de toate atribuțiile din fișa postului, că trebuie să lucreze în permanență în interesul cetățeanului”.

Atribuțiile domnului Daniel Ilcu vor fi preluate de către Ioan Vodă, fostul șef al Poliției Locale, mai precizează reprezentanții Primăriei municipiului Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.