Sănătate

Șase maratoane ale vaccinării desfășurate simultan în județul Alba în acest weekend

Șase maratoane de vaccinare au loc la acest sfârșit de săptămână în județul Alba, respectiv în trei municipii, două orașe și o comună, într-o acțiune inedită la nivel național prin organizarea simultan a unui număr atât de mare de evenimente dedicate stimulării vaccinării.

Prezent vineri la deschiderea primul centru de vaccinare de tip drive-thru din județul Alba, care va funcționa timp de trei zile în parcarea stadionului din Alba Iulia, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a precizat că astfel de maratoane au loc la acest sfârșit de săptămână și în alte cinci unități administrativ-teritoriale din județ.

„Este o acțiune, zicem noi, inedită la nivel de țară, pentru că știm că în alte județe s-au organizat maratoane în câte un oraș. Noi, practic, facem în acest week-end simultan (maratoane – n.r.) în șase UAT-uri din județ (Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Cugir, Teiuș și Ciugud – nota red.). Cea mai mare și reprezentativă este acțiunea din municipiul Alba Iulia, fiind reședința de județ. Ne dorim ca la nivelul județului să avem în cel mai scurt timp un număr cât mai mare de persoane vaccinate”, a afirmat Alexandru Sinea.

Directorul executiv al DSP Alba a menționat că, în prezent, la nivelul județului s-a vaccinat aproximativ 23% din populație, iar pentru municipiul Alba Iulia procentul depășește 25%.

În ceea ce privește primul centru de vaccinare de tip drive-thru din județul Alba, care a fost deschis vineri dimineața în municipiul Alba Iulia, aici sunt așteptați să se vaccineze în jur de 1.500 de persoane la acest sfârșit de săptămână, pentru care organizatorii au pregătit diverse premii și tombole.

„Mă bucur că am ajuns în acest moment când putem organiza această vaccinare (…) doar în baza buletinului, din mașină. Împreună cu DSP, cu Crucea Roșie, cu colegii din primărie și alți voluntari, inclusiv de la garnizoană, reușim astăzi să facem această campanie de vaccinare”, a spus primarul Gabriel Pleșa.

Acesta crede că acțiunea va fi un succes, chiar dacă se așteaptă ca vineri, fiind zi lucrătoare, numărul celor care se vor prezenta pentru vaccinare să fie ceva mai mic.

Toți cei care se vor vaccina la centrul drive-thru din Alba Iulia se pot înscrie la o tombolă, în cadrul căreia vor fi acordate un televizor, un aspirator vertical și trei boxe portabile. Extragerea va avea loc duminică, la finalul campaniei de vaccinare și va fi transmisă live pe Pagina de Facebook a Primăriei. De asemenea, primele 100 de persoane care vor veni vineri, sâmbătă și duminică la Centrul de Vaccinare drive-thru vor fi premiate cu un tichet pentru spălarea exteriorului autoturismului.

„Împreună cu oameni de afaceri, cu oameni de bine din Alba Iulia, încercăm să stimulăm (vaccinarea – nota red.)”, a spus edilul, care a subliniat că oferirea de premii nu este o recompensă pentru faptul că vii să te vaccinezi. Potrivit lui Pleșa, toți sponsorii s-au alăturat benevol, pentru că și-au dorit să încurajeze un act responsabil.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.